Bratislava Panorama 01

6. novembra sa v Dome kultúry Zrkadlový Háj predstaví vrchol celého rakúsko-slovenského festivalu. Koncert odštartujú domáci PREßBURGER KLEZMER BAND aj s novým repertoárom a pripravujúci sa na nový album BALADY a nasledovať bude výbušná zmes balkánu, klezmeru a jazzu v podaní bratských dvojičiek WLADIGEROFF Alexandra (trúbka, krídlovka a klavír) a Konstantina (klavír, klarinet a kompozícia).

Bratia Konstantin a Alexander Wladigeroff pochádzajú z hudobníckej rodiny s mimoriadne bohatou tradíciou. Matka Willy Chobanova-Wladigerova – herečka, sestra Ekaterina Wladigerova – hudobníčka, otec Alexander P. Wladigeroff – dirigent a dokonca v ich žilách koluje aj krv tvorcu slávneho filmu Doktor Živago Borisa Pasternaka. Talentovaní a mnohostranní. Meno Wladigeroff je synonymom pre umelecký zážitok najvyššej úrovne. Tretia generácia hudobníkov s maximálnym nasadením a srdcom, Wladigeroff Brothers (Alexander a Konstantin) sa narodili v roku 1978 v Sofii a preukázali už v ranej mladosti nesmierny hudobný talent. Obaja bratia sú dvojčatá, rovnako ako ich starý otec Pancho Wladigeroff (bez pochyby najznámejší bulharský hudobný skladateľ - symbol pre spájanie bulharskej ľudovej hudby so západnou tradíciou) a jeho brat huslista Lyuben Wladigeroff.

Na koncerte v Bratislave (prvom na Slovensku vôbec) sa Wladigeroff Brothers predstavia s prominentnými hudobnými hosťami ako napr. známym klezmerovým hudobníkom Benjy Fox – Rosen (USA) a čelistkou Melissou Coleman (USA) s programom popretkávaným balkánskou hudbou, klezmerom a jazzom.

https://youtu.be/nEx9wILWZgg

Vstupenky si zakúpite v predpredaji:

10,- EUR (predpredaj)

12,- EUR (na mieste)

17,- EUR (oba koncerty)

 

www.citylife.sk

 

 

bulgarite.sk © 2015-2018 Всички права запазени.